viernes, 4 de mayo de 2012



Trobades d'Escoles en Valencià 

Les Trobades d'Escoles en Valencià agafen aquest any 2012 un caire totalment reivindicatiu a causa de les agressions que està patint l'educació. El balafiament dels recursos públics ha deixat buida la caixa de les nostres administracions i la manca de recursos ha servit com a excusa perfecta per retallar les inversions a l'ensenyament. Els nostres centres viuen la escassetat de mitjans bàsics per una educació digna, com són el material escolar, el menjador o la pròpia calefacció. Al mateix temps, els professionals de l'ensenyament veuen com s'ataca constantment el seu prestigi mentre es retallen els seus drets laborals.
cartell_trobades2012_mariscal.jpgÉs per això que les Trobades 2012 seguieixen la tradició de ser un espai de reivindicació i debat de la comunitat educativa, i volen convertir-se enguany en un clam per una educació digna, de qualitat i en valencià. Amb el lema "Sí al valencià", que ha encapçalat les mobilitzacions educatives el passat any, Escola Valenciana convida totes les persones que s'estimen l'educació al País Valencià a participar a les Trobades i fer sentir la seua veu.
Les Trobades són festes per la llengua lúdiques i reivindicatives que visualitzen l'autoestima lingüística i reclamen als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial d'ús normal per a tots i per a tot.
Les organitzen les coordinadores comarcals que donen vida a Escola Valenciana, amb el suport dels centres educatius, els ajuntaments i el món associatiu local. Cada primavera les trobades atrauen més de 200.000 assistents a més de 20 comarques valencianes, tot lluint les samarretes, cartells i altres suport que Xavier Mariscal dissenya cada any per a aquestes festes per la Llengua.

No hay comentarios:

Publicar un comentario