viernes, 27 de abril de 2012

 L´ACTIVITAT FÍSICA

0-3 anys

En l'etapa de 0 a 3 anys el moviment del cos dels vostres fills és necessari perquè els facilita el desenvolupament motriu. Aprenen a gatejar, a caminar, a córrer… i a coordinar les diferents parts del cos.

Cal acompanyar-los en l'aprenentatge d'aquestes habilitats: pujar i baixar escales, caminar per la muntanya, enfilar-se als jocs infantils del parc… per estimular-los i permetre que facin l'aprenentatge al seu ritme.

Una bona activitat física que estimula el desenvolupament psicomotor és fer exercicis a l'aigua: es treballen i s'exerciten els músculs, la coordinació de les diferents part del cos i els sistemes circulatori i respiratori. Els exercicis suaus, combinats amb l'aigua a una temperatura agradable, relaxen al xiquet, estimulen la gana, el fan dormir millor i, en conseqüència, fan que millori el seu caràcter, estat d'ànim i comportament.


3-6 anys


En l'etapa de 3 a 6 anys el moviment i l'exercici físic van estretament lligats a l'activitat diària dels xiquets i de les xiquetes. Segur que hem sentit a persones adultes referir-se als xiquets dient. "No sé com ho aguanten, no paren mai!!!", i això és el que és desitjable, perquè vol dir que estan sans i que forma part del seu aprenentatge.

En aquesta etapa solen començar a practicar jocs esportius en família i amb altres xiquets, jocs a l'aigua, amb la pilota, bicicleta, patinet, saltar a corda, … Aquestes activitats els fan tenir més control del seu propi cos, sentir-se més segurs d'ells mateixos i compartir experiències amb la família i amb altres nens i nenes.

Els agrada córrer ràpid durant períodes curts de temps, descansar i tornar-hi, i el seu metabolisme és ideal per a aquests períodes curts d'activitats vigoroses.
Cal deixar que juguin i facilitar-los entorns que permetin el joc actiu, per exemple portar-los al parc.


No hay comentarios:

Publicar un comentario